De feestdagen zijn alweer voorbij, en ondertussen hebben we steeds meer vrije tijd. Maar wat te doen met al die vrije tijd?

Daar ben ik voor, ik ga jou helpen je tijd door te komen met boeken.

Voor jou heb ik een lijst gemaakt met boeken die je echt gelezen moet hebben.

Let’s get started.

  1. The hate u give –- Angie Thomas

Een boek met een verhaal dat momenteel zeer actueel is. Een boek met rauwe emoties, zeker een boek dat je op je boekenlijstje moet hebben staan. Als je nou echt niet van lezen houdt heb ik iets leuks voor je. Het  boek is verfilmd dus je kan hem ook gewoon lekker als film kijken. J

  • If i stay – Gayle Forman

Een persoonlijke favoriet. Een boek voor mensen die net iets meer van een tranentrekker houden. Als je het een leuk boek vindt en wilt weten hoe het verder gaat heb je ook nog een deel 2: Where she went. Wordt het ook jouw favoriet?

Het leuke is dat hier ook een film van is gemaakt voor de mensen die liever niet lezen.

  • Harry Potter – JK Rowling

Heel leuk, de hele boekenreeks van Harry Potter is steeds meer aan het terugkomen. Heb jij ze nou nog niet gelezen, zet ze dan op je lijstje. Verwelkom jezelf in de magische wereld van tovenaars. Van de hele boekenreeks zijn ook films gemaakt, deze zijn ook zeker aan te raden.

  • Pride & prejudice – Jane Austen

Als je een liefhebber bent van een roman is dit een boek voor jou. De romanschrijfster Jane Austen heeft dit prachtboek geschreven. Een echt boek over de liefde, een boek dat in je boekenlijst moet staan. Het mooie van dit boek is weer dat je het ook als film kan zien.

  • The Fault in our Stars – John Green

Een boek voor jongvolwassenen, een tragisch verhaal over liefde tegenkomen terwijl je ziek bent. Een boek dat zeker je nieuwe favoriet kan worden. En vind je het nou een leuk boek, kijk naar andere boeken die John Green heeft geschreven. Een Extreem goede auteur met boeken die je gelezen wilt hebben. Voor de film liefhebber het boek is ook verfilmd, zeker de moeite waard om te kijken.

  • De Da Vinci Code – Dan Brown

Voor de thriller liefhebber is dit boek zeker een aanrader. Een origineel verhaal en een echte klassieker ondanks dat het boek is uitgegeven in 2003. Een echte thriller liefhebber heeft deze zeker op zijn boekenlijstje staan. Natuurlijk is het boek ook verfilmd voor de filmliefhebbers.

  • Een beloofd land – Barack Obama

Lees je nou toch liever een biografie? Dan is dit boek misschien wel echt iets voor jou. Sinds 2 maanden is dit boek te lezen.  Ben jij nou dan ook benieuwd naar het verhaal van zijn vrouw? Lees dan ook Becoming Michelle Obama.

  • Spiegelman – Lars Kepler

Niet echt een fan van romans? Geen probleem Spiegelman is een boek voor de lezers die juist meer van spanning houden. Kan jij de moord oplossen voor het eind van het verhaal? Spanningsfanaten kunnen dit boek zeker op hun lijstje zetten.

  • The Mister – EL James

Voor de mensen die van een roman met iets meer erotiek houden. EL James is ook de schrijfster van de fifty shades boeken. Wie weet is The Mister weer echt een boek voor jou. Een combinatie van romantiek en een klein beetje actie. Komt deze op jouw boekenlijst te staan?

  1.  After –  Anna Todd

Dit is een echt aanrader voor de mensen die van de film After houden. Het verhaal op papier is uitgebreider dan wat je te zien krijgt in de film. Deze boekenreeks is zeer populair onder de meiden die van een beetje bad boy en good girl liefdes houden.

Dit boek wil je ook wel op je boekenlijstje hebben staan.

Ben je nou nieuwsgierig geworden, ga naar je lokale boekenwinkel, of een pop up boekenwinkel (hier kan je boeken soms extra goedkoop kopen) en natuurlijk is het mogelijk online boeken te bestellen.

Laat ons weten welk boek jij echt graag wilt lezen of wat jij een echte aanrader vindt.

Veel leesplezier!

M.D