Wij gingen met school in de week van 30 mei naar Oostenrijk!

Wij gingen met een missie: geld ophalen voor stichting Gijsje eigenwijsje. Dit is een stichting dat door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht is in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden.

Maandagavond waren wij gearriveerd na een lange reis, we kregen een avondmaal en daarna gingen wij op de kamer spelletjes spelen. We sliepen met 8 meiden op een kamer en dat was super gezellig.

Dinsdag gingen wij na het ontbijt adventure golven en naar een klamm. dit was zeer leuk en hebben veel gelachen met zijn allen. In de avond hebben wij een leuke quiz gedaan en zijn daar 2e geworden.

Op woensdag gingen wij de berg op, hier kwamen wij voor namelijk. elke hoogte meter bracht geld op. In totaal waren er 700 hoogtemeters. het begon die dag super leuk! de burgemeester van het dorp kwam ons een toespraak geven. hij vertelde dat hij trots was op ons dat wij dit gingen doen. het start schot kwam en het eerste groepje mocht gaan lopen. wij waren het 3e groepje en liepen met 2 leuke leraren mee.

Na een halfuurtje waren we aangekomen bij de eerste hoogtemeter(100 meter). even een pauze inlassen. het was een prachtige omgeving en hebben er echt van genoten, het zonnetje scheen en was het niet te warm en niet te koud. Na hoogtemeter 2 (200meter) ging ik alleen met fleur lopen, wij hadden het zelfde tempo en vonden dat het te lang duren met de anderen. gezellig met een box liepen wij langs hoogtemeter 3(300 meter). bij hoogtemeter 4(400 meter) namen wij een korte pauze om van het mooie uitzicht te genieten. fleur en ik vonden het nog steeds leuk en vonden het totaal niet zwaar. Tuurlijk voel je het in je benen maar wij genoten ervan. na hoogtemeter 5(500 meter) kwamen we op heel steil stukje, het was even doorzetten en daarna ging het weer. bij hoogtemeter 6(600 meter) stonden er een paar leraren en leerlingen ons aan te moedigen dat we nog maar een klein stukje moesten en dat we er bijna waren. we kregen een drankje en wat suikers en gingen weer door.

De laatste hoogtemeter (700 meter) was wel een pittige laatste 100 meter. dit was het steilste stuk van heel de berg en dus moesten wij er even tegenaan. Wij konden gelukkig blijven lachen, maar het was wel even zwaar. We waren na 1,5 uur aangekomen op het eindpunt. Toen iedereen aankwam kregen wij een lekker bord met friet en worst.

we keerden terug na het eten en gingen de afdaling inzetten. dit vond ik zelf het zwaarst van heel de dag. naar beneden lopen is veel zwaarder dan naar boven lopen. ook deze keer liep ik weer mijn eigen tempo en kwam ik fleur weer tegen. na 1.5 uur waren we weer beneden en gingen we lekker rusten op het gras.

Rond een uurtje of 6 begon de barbecue en hebben we een leuke feestavond gehad.

donderdag hadden wij een vrije dag in Salzburg stad. Om 10 uur kwamen wij aan en hadden tot 9 uur in de avond tijd in Salzburg. wij hebben een paar winkeltjes bezocht en veder van terras naar terras gehopt. om 9 uur vertrokken wij en begon de terugreis naar huis. toen we nog 2 uur moesten rijden kreeg de andere bus van ons helaas een klapband en moesten we wachten op de een reparateur. gelukkig mocht onze bus doorrijden en waren wij om 10 uur weer thuis.

Het was een zeer geslaagde reis. We hebben voor de stichting maar liefst 5000,- opgehaald en zij daar zeer trots op!