Op 30 mei 2022 gingen wij (de leerlingen van De Rooi Pannen afdeling Marketing, Communicatie & Evenementen) naar Oostenrijk voor de allereerste editie van DRP challenge. In deze editie stond Stichting Gijsje Eigenwijsje centraal. Het doel was om zo veel mogelijk geld op te halen om de huisjes van Stichting Gijsje Eigenwijsje opnieuw in te kunnen richten.  

Gijsje Eigenwijsje 

De stichting Gijsje Eigenwijsje is door de 9-jarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Het geld dat we hadden opgehaald voor het goede doel zal gebruikt worden om de vakantiehuisjes opnieuw in te richten. Deze vakantiehuisjes zijn geschikt voor gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte om even lekker een weekje te genieten en alle zorgen achter zich te laten. 

De reis naar Oostenrijk 

Op 30 mei vertrok de bus vanaf De Rooi Pannen in Tilburg naar de eindbestemming: Sankt-Johann im Pongau. Tijdens het verblijf werden er diverse sportieve activiteiten georganiseerd voor het goede doel: Gijsje Eigenwijsje. De leerlingen die deze activiteiten gingen uitvoeren probeerde geld op te halen door middel van sponsorwerving op basis van hun sportieve prestaties. 

Bijdrage vanuit de leerlingen 

De leerlingen van De Rooi Pannen afdeling Marketing, Communicatie en Evenementen hadden een grote bijdrage aan de challenge die in Oostenrijk plaats had gevonden. Gedurende lessen hadden de leerlingen al hun creativiteit en inspiratie ingezet om er een geslaagde challenge van te maken. De leerlingen hadden zich voornamelijk beziggehouden met het organiseren van sportieve activiteiten, sponsors te werven, het actueel houden van de sponsorlijst, kleding bedrukken etc.