Eerst wat is LinkedIn? In 2022 mag je deze vraag eigenlijk niet meer stellen, toch zullen we het je in deze blog vertellen. Eerst even in het kort: LinkedIn is een professionele netwerksite, het is het grootste professionele netwerk van de wereld. LinkedIn geeft professionals de kans om met iedereen in het bedrijfsleven te netwerken, zonder hiervoor te hoeven bellen of mailen. Mensen die een baan, klanten of partners zoeken zijn bij LinkedIn aan het juiste adres. Maar waarom iedereen LinkedIn zou moet gebruiken weten sommige mensen niet…

Wat levert LinkedIn je op?

De mensen die LinkedIn gebruiken weten wat de voordelen van LinkedIn zijn, maar de mensen die LinkedIn niet gebruiken of er heel weinig mee doen weten niet hoeveel LinkedIn ze op kan leveren. Sommige mensen denken: het is wel prima zo, ik heb het al zo druk LinkedIn word me teveel. Toch kan een LinkedIn berichtje belangrijker zijn dan alle mails of appjes die je binnen krijgt. Een LinkedIn berichtje is namelijk altijd straight to the point en is altijd zakelijk. Verder is LinkedIn de makkelijkste manier om snel je netwerk te vergroten.

Wanneer LinkedIn aanmaken?

Veel mensen vragen het zich af, wanneer moet je LinkedIn aanmaken? Het juiste antwoord: Voor iedereen is het verstandig om op welke leeftijd dan ook een LinkedIn account aan te maken, juist als je nog scholier bent kun je hier je voordeel uithalen. Hier een paar voordelen als scholier, 1: Hoe eerder je begint hoe groter je netwerk is als je uiteindelijk het bedrijfsleven in stapt. 2: LinkedIn biedt ook stage plaatsen aan en kijkt gericht naar welke opleiding jij momenteel aan het doen bent zo, zo kun jij de perfecte stage plaats krijgen.

Videovergadering op LinkedIn?

In de nieuwste update van LinkedIn is het mogelijk om via LinkedIn een videovergadering te houden. Dit is alleen maar meer reden om LinkedIn aan te maken en het is echt super handig. Stel je eens voor dat je een teams meeting met iemand gepland had staan maar diegene heeft geen teams of weet niet hoe het werkt. Hoe makkelijk is het dan wel niet om dat gewoon even via LinkedIn te doen. Sollicitatie gesprekken, afspraken met klanten etc deze functie geeft iedereen alleen maar meer reden om LinkedIn aan te maken. Onze boodschap is dus maak LinkedIn aan en wacht niet langer!

LinkedIn