Spoorpark

Het Spoorpark is een stadspark en dagrecreatiegebied van bijna tien hectare dat in 2019 in Tilburg is voltooid. Het heeft voorzieningen voor recreatie, sport en cultuur. Het is aangelegd in een verwaarloosd voormalig spoor- en industriegebied en is gerealiseerd door een burgerinitiatief. De naam verwijst naar de ligging aan de spoorlijn Breda – Eindhoven en naar het rangeerterrein dat hier lag en waarvan de rails deels in het park opgenomen zijn. Ook zal er een woontoren worden gebouwd die net zo groot is als de helft van Westpoint. Het gigantische appartement complex komt uit de koker van roozen van hoppe, de ontwikkelaars van Koningsoord Tilburg en De Leyhoeve.

Clarissentoren

Tilburg heeft grote plannen voor de stad. Hiervoor hebben ze nieuwe gebouwen gemaakt om deze te gaan bouwen in de stad Tilburg. Clarissentoren is een van de 7 nieuwe projecten. De clarissentoren moet zorgen voor een nieuwe blikvanger aan de spoorzone. Het appartement complex, dat komt te liggen tussen het Deprez-gebouw en het huidige Clarissenhof-woningen, wordt de een na hoogste toren van Tilburg. De joekel telt straks zo’n 250 nieuwbouwappartementen en is net iets langer dan de Westpoint namelijk 130 meter!!

Doloris

Doloris is geopend sinds 17 mei 2019 en heeft al een goed imago opgebouwd. Het idee van Doloris is erg mooi. Je kunt hier namelijk genoeg doen zoals escaperoom, Meta Maza en voor daarna een lekker drankje op de rooftopbar. Maar wat is nu Doloris Meta Maze? Meer dan tien maanden bouwden een groep kunstenaars uit Berlijn samen met creatieve kunstenaars uit Brabant aan het prachtige doolhof. Het doolhof bestaat uit 40 ervaringskamers en heeft een oppervlakte van 400 vierkante meter. Je moet het echt zelf ervaren maar initiatiefnemer Joep van Gorp vergelijkt de ervaring als een trip, maar dan zonder drugs. We vonden het voornamelijk een ongelofelijk bizarre ervaring en alsof je in een compleet andere wereld terecht bent gekomen. Het was een adembenemend, spannend en gek avontuur en meer dan de moeite waard.