De foodtrends veranderen steeds. Nederland wil steeds gezonder leven. Om het een beetje bij te kunnen houden hebben wij hier een paar interessante, maar zeker gezonde trends speciaal voor jou.

Mocktails in plaats van cocktails.

Steeds meer studenten drinken minder alcohol. Wij zijn tegenwoordig op zoek naar spannende drankjes die voor een verfrissende smaakexplosie zorgen. En het aanbod groeit dan ook enorm.

Mocktails is een trend waar we niet omheen kunnen. Studenten kiezen dan ook vaker voor een Mocktail in plaats van een wijntje of biertje. De keuze gaat nu ook sneller naar een Mocktail omdat er ook namaak drankjes van worden gemaakt. Zo kan je de Pornstar Martini, Aperol Spritz en Virgin on the Beach nu ook alcoholvrij drinken. Dit soort Mocktails drankjes zijn heel populair en tot verbazing van velen smaakt het ook vaak beter dan een Cocktail.

Alternatieve pasta’s.

Pasta is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze keukens. We kennen de pasta’s natuurlijk van zijn verschillende soorten: penne, ravioli, spaghetti, tagliatelle en lasagne. De meest gekozen saus is bolognesesaus. Maar je kunt bijvoorbeeld ook carbonarasaus, pestosaus en tomatensaus.

Maar tegenwoordig gebruiken ze ook alternatieve pastasoorten voor een goede en lekkere maaltijd. Pasta van linzen, groenten of andere groente- of vegan- varianten komen steeds vaker voor. Het is ook een heel gezond alternatief en je ziet ze ook steeds vaker in de schappen belanden. Volgens experts verwachten ze dat er in 2023 ook steeds meer van dit soort pasta’s in restaurants verschijnt op de menukaarten.

Vintage gerechten.

Als we het hebben over nieuwe trends dan kunnen het de gerechten uit de oude doos zijn die in een nieuw jasje worden gestoken. Het gaat hier dan om oer-Hollandse gerechten zoals: de grootmoeders groentesoep, Eggs benedict en een kersentaart. Wat er dan bijzonder is aan deze gerechten is dat ze in een nieuw jasje worden gestoken, maar dat de smaak wel hetzelfde blijft. Het gebeurt dan bijvoorbeeld dat ergens een taart of een ovenschotel wordt gemaakt, en in het uiterste geval worden er ingredi├źnten aan toegevoegd. Bijvoorbeeld bij deze eggs bendict worden hier twee muffinbroodjes gebruikt in plaats van toast.

Zo zijn er dus een aantal nieuwe trends bijgekomen in 2023. Wij hopen dat jullie weer wat meer op de hoogte zijn gekomen van de laatste trends en dat jullie deze zomer met een lekkere vegan pasta en een mocktail in de zon kunnen zitten.