Zara heeft samengewerkt met een befaamd talent in de fotografiewereld en heeft voor de bijbehorende fotoshoots enkele bekende namen weten te strikken, waaronder Linda Evangelista, Gigi Hadid en Irina Shayk.

Het creatieve brein achter deze samenwerking is niemand minder dan Steven Meisel. Hij heeft al vele jaren zijn stempel gedrukt op de modewereld door zijn indrukwekkende fotografische talent in te zetten voor editorials en campagnes. Meisel heeft gewerkt aan projecten zoals Madonna’s boek “Sex” en heeft grote modehuizen zoals Prada, Louis Vuitton, Balenciaga en Dior als opdrachtgevers.

Nu voegt Zara zich toe aan de lijst van prestigieuze merken waarmee Meisel heeft samengewerkt. Speciaal voor Zara heeft hij de “Steven Meisel New York” collectie ontworpen, die nu verkrijgbaar is bij de winkelketen.

De collectie weerspiegelt duidelijk Meisels kenmerkende stijl, gekenmerkt door zijn bandana, jeans, hoodie, parka en robuuste laarzen. Daarnaast bevat de collectie invloeden uit de jaren zestig, zoals faux fur-jassen, croc-prints en een rauwe rock-‘n-roll uitstraling. Ook vind je geruite shirts in de collectie, als eerbetoon aan een van zijn meest iconische fotoshoots uit 1992: de “Grunge and Glory” shoot voor Vogue. Voor de liefhebbers van glamour zijn er zelfs denim jassen met pailletten beschikbaar.

Deze collectie is een eerbetoon aan de stad New York, en naast de drie topmodellen heeft Steven Meisel nog eens 23 andere modellen gekozen om verschillende gezichten van de collectie te worden. Het doel was om portretten te creƫren die voor Meisel persoonlijk en diepgaand aanvoelen. Naast Linda, Gigi en Irina zijn ook Kaia Gerber, Liya Kebede en Eva Herzigova te zien in de fotoshoot.

Je kunt de collectie nu aanschaffen bij Zara.