Hey, ik heb afgelopen half jaar stagegelopen bij het bedrijf Work and joy. Het is een uitzendbureau voor marketingspecialisten. Het bedrijf bevindt zich in Kaatsheuvel en is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit bedrijf zendt mensen uit naar 4 verschillende werkzaamheden. Dit zijn instore demo, merchandising, sales en sampling. Ik liep 5 dagen stage in de week waarbij ik 2 dagen in het werkveld stond en 3 dagen op kantoor zat.

Kantoorwerkzaamheden

Mijn dagelijkse werkzaamheden op kantoor waren best normaal. Ik deed namelijk in de ochtend de inchecks waarbij ik ging kijken of iedereen zich had aangemeld voor de werkdag. Daarna  begon ik aan de belronde, dit moest elke week gebeuren waarbij je alle personeel belt om te vragen wat hun beschikbaarheid is en of het nog klopt. Ook mocht ik meehelpen met de instore diensten, hierbij ging ik kijken naar uitvallers en of ik vervanging voor ze kon regelen. Buiten dit moest ik tussendoor wel op alle berichtjes proberen te antwoorden en alle telefoontjes proberen op te nemen. Aan het einde van de dag moest ik iedereen die de volgende dag moest werken een succesberichtje sturen.

Werkveld

In het werkveld deed ik vooral instore diensten, hierbij ging je in de supermarkt dingen uitdelen en mocht je soms ook iets koken om daarna uit te delen. Ik heb ook ervaring gedaan in het merchandising gebied. Dit mocht ik niet vaak doen maar als ik het mocht doen werkte je met een buddy en ging je naar verschillende supermarkten om displays op te bouwen. Hiervoor werd een auto voor je gehuurd of je ging met je eigen auto en kreeg je reiskosten vergoed.

Tijdens mijn stageperiode heb ik een super leuke tijd gehad vooral ook met de collega’s. Dit zijn super gezellig, grappige en leuke mensen. Ze weten wanneer ze serieus moeten zijn, maar ze maken ook veel grapjes. Je wordt super goed betrokken in de groep en ik ben op veel tripjes geweest met mijn stage. We zijn namelijk een weekendje naar Antwerpen gegaan en dat was erg leuk.

Als je bij Work and Joy wil stage lopen moet je het echt leuk vinden om op kantoor te zitten en in het werkveld te staan. Ook is het fijn als je het leuk vindt om veel contact te hebben met het personeel. Het is ook fijn als je minimaal 18 jaar bent en een rijbewijs hebt, je mag dan meer doen in het werkveld.