1. Kunt u ons in het kort vertellen wie u bent, waar u vandaan komt en wat u buiten school bezig houdt?

Ik ben mevrouw Bouman, ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven. Na mijn studie ben ik in Tilburg blijven hangen en zo ben ik bij De Rooi Pannen terecht gekomen. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met mijn huishouden en gezellig met vrienden kokkerellen, verder slaap ik ook bij van de voorgaande schoolweek.

 1. Waar komen al uw quotes vandaan? 

Hahahahah, er komen er een aantal van mijn vader en een aantal heb ik toch gewoon een beetje spontaan van mezelf en uh die krijg ik er niet meer uit.

 1. Wat is uw top 3 onder de leerlingen en top 3 onder de docenten? 

Uhm, wat ik denk wat de leerlingen de top 3 vinden? Luisteren met die kroepoeks. Die gebruik ik heel veel. Uhhhhh, goh dat kunnen jullie volgens mij beter beantwoorden denk ik. Ik weet dat mijn collega’s één quote wel passend vinden: “ik zeg altijd maar zo, het wordt vanzelf zomervakantie en eh ja ik weet niet wat voor quotes ik nog meer gebruik.

 1. U gebruikt ook Franse quotes. Kunt u daar een paar voorbeelden van noemen?

Goh dat is een lastige vraag, ik doe niks anders dan quotes gebruiken. Hoe moet ik daar antwoord op geven? Oh! Ik heb er toch een, die is echt van mijn vader die zei altijd: “is er over nagedacht? of is het in een directievergadering beslist?” en ook: “je hebt twee oren en één mond, gebruik ze zo ook in die verhouding” en ehh:  “vroeger vroeger toen de wielen vierkant waren”.

 1. Hoe vaak bent u al gestopt met roken?

Ahhhh, nou echt gestopt, is dit de vierde keer.

 1. Hoe vaak was u niet echt gestopt?
  Nee nee dan ben ik echt drie keer gestopt. Jaaaaaren terug ben ik echt een hele tijd gestopt geweest. Sinds mijn 49e is dit poging drie.
 1. Wat is de reden waarom u stopt met roken?

Hahah, god wat een spannende vragen. Ik wil geen ‘stijf doorrookte oude vrouw’ (bouman gebruikt andere woorden hiervoor..) worden hahahah. Sausje erbij en serveren zeg ik dan.

 1. Wat is de langste periode dat u gestopt was met roken?

Uhm bijna vier jaar.

 1. Wat is de reden van het opnieuw beginnen met roken?

Dat heb ik al een keer uitgelegd! Ik begin altijd weer met roken als iemand mij boos maakt! Ik was boos. De laatste twee keer ben ik weer begonnen omdat ik boos was. Je moet mij gewoon niet boos maken.

 1. Wat zou u voor tips kunnen geven om goed te stoppen met roken?

Pfffff wachten tot je wat ouder bent hahahahah. Dat werkt nog steeds niet blijkbaar? Jawel. Die pilletjes die werken ook wel goed, die Champix en ja, weet je, het wordt zo duur.. dat is gewoon niet meer leuk.

 1. Heeft u een favoriete leerling? Zo ja wie?

Ohhh, nee nee, ik kan niet zeggen dat ik een favoriete leerling heb. Ik heb wel leerlingen door de jaren heen gehad die me heel erg bij zijn gebleven. Dat kan in positieve zin zijn, maar ook in negatieve zin zijn, of leerlingen waar ik toch mee te doen had, maar nee, ik kan niet zeggen dat ik een favoriete leerling heb of heb gehad.

 

Stijn Coppens & Ilse Hoogveld