Toevoegen aan de realiteit is wat Augmented Reality betekent. Via je smartphone of tablet zie jij virtuele objecten. Deze objecten kun je in 3D bekijken en laat jou het gevoel geven dat het echt is.

 

AR op welke apps

AR is op veel verschillende plekken te vinden. Snapchat heeft in een recente verleden een functie toegevoegd waar jouw Bitmoji (avatar) een rol kan spelen in de door jou gemaakte Snaps. Laat hem dansen of emoties tonen aan jouw vrienden.

 

Ook kun je AR vinden in Instagram. Ze hebben dit laatst toegevoegd. Wat het leuke is van de AR versie van Instagram is dat je ook je eigen filters kan maken.

 

Of een nog bekender voorbeeld, Pokémon Go. Door de ARKit kun je nog dichter bij je Pokémon komen. Maar ren er niet te snel naartoe, anders schrik je hem af en gaat hij weg. Wanneer je de ARKit gebruikt wanneer je een Pokémon wilt vangen, krijg je als eerste een waarschuwingsmelding over jouw eigen veiligheid.

 

AR in de toekomst

AR gaat ons in de toekomst eindeloze mogelijkheden geven. Ontwerpers die de mogelijkheid hebben om hun werk in 3D te bekijken voordat het geproduceerd wordt. Of leerlingen die kunnen leren door te doen. Bij de les biologie de organen van het menselijk bekijken. Als je de echte werkelijkheid kan combineren met de virtuele wereld, dan kun je de coolste dingen maken.