Maandag zijn we begonnen met de PowWow dagen! Dit tweedaags evenement is georganiseerd om de laatste trends en ontwikkelingen in de evenementen branche in een daglicht te zetten. Hiervoor zijn de eerste- en tweedejaars leerlingen in samenwerking gegaan met een aantal externe bedrijven om zo van elkaar te leren. Op de maandag en de dinsdag waren er lunch beats georganiseerd. Dit is een nieuwe manier van lunchen waarbij de leerlingen en gasten even kunnen ontspannen van hun werk met een lekker broodje, drankje en natuurlijk een dansje! Beide dagen waren erg gezellig alhoewel er af en toe nog wel een zetje nodig was om iedereen de dansvloer op te krijgen. Er was een DJ aanwezig die tijdens de lunch plaatjes draaide. De Lunch Beat was georganiseerd in de kelder van de school die helemaal was versierd rondom het thema PowWow.

Het concept van de lunch beat komt oorspronkelijk uit Zweden. Het idee er achter is dat mensen met een mentaal vermoeiende baan even hun energie kwijt kunnen in de vorm van een feestje! Niemand kan zijn concentratie er de hele dag bij houden en zeker niet als je de hele dag achter een computer moet zitten. Daarom is de Lunch Beat verzonnen zodat je weer helemaal fit aan het werk kan. Hiervoor zijn een aantal regels verzonnen waar ieder zich aan moet houden als ze naar een lunch beat gaan.

Regel 1: Als het jouw eerste lunch beat is MOET je dansen.

 

Regel 2: Als het de tweede, derde of vierde lunch beat is moet je ook dansen.

 

Regel 3: Als je te moe wordt tijdens de Lunch Beat om te dansen moet je maar ergens anders gaan lunchen.

 

Regel 4: Je praat niet met anderen over jouw baan!

 

Regel 5: Iedereen die aanwezig is bij de Lunch Beat is jouw danspartner!

 

Regel 6: Elke Lunch Beat duurt niet langer dan een uur en is natuurlijk altijd rond lunchtijd

 

Regel 7: Bij een Lunch Beat is er altijd gezorgd voor een Dj-set en een broodje.

 

Regel 8: Water is altijd gratis voor iedereen tijdens een Lunch Beat

 

Regel 9: De Lunch Beat is drugsvrij.

 

Regel 10: De Lunch Beat mag overal georganiseerd worden zolang het van tevoren is aangekondigd als een openbaar evenement. Ook is het een ‘non profit’ evenement.

Bron: http://www.lunchbeat.org/

 

Of deze nieuwe manier van lunchen een succes wordt moeten we nog afwachten. Het zal misschien niet voor iedereen weggelegd zijn maar wij hebben het in ieder geval erg gezellig gehad!

-Pepijn Kommer