Lekker stappen, dansen en losgaan op je favoriete muziek samen met vrienden. Het lijkt alweer even geleden hè? Ik (als Brabander) ben voor het laatst echt gaan stappen met Carnaval. Carnaval vond plaats in februari en inmiddels is het al september. Wij als ‘jeugd’ zijn dit natuurlijk helemaal niet gewend. Veel van ons gingen elk weekend uit en sommige dan ook nog eens de vrijdag en de zaterdag.   

Zondag avond 15 maart kregen we allemaal het nieuws dat alle scholen, cafés en restaurants tot en met 6 april hun deuren moesten sluiten. Helaas bleef het niet bij 6 april. De horeca heeft moeten wachten tot 1 juni 12:00 ‘s middags voordat ze hun deuren weer mochten openen. De horeca heeft er alles aan gedaan om hun gasten weer zo veilig mogelijk te verwelkomen. Niet alleen hebben ze gekeken naar de veiligheid, maar ook naar de wensen van de bezoekers. En wij als bezoekers van de cafés, wat willen wij? De meesten van ons willen gewoon weer lekker gaan stappen en ook daar hebben ze dus rekening mee gehouden! 

Nee het zijn niet meer de overvolle stamcafés waar je moeite moet doen om een biertje te halen bij de bar. Ze hebben iets bedacht waardoor je toch een beetje kan uitgaan, maar wel op een veilige manier. Zo kan je tegenwoordig bij verschillende cafés of uitgaansgelegenheden genieten van een silent disco. Dit houdt in dat je samen met je vrienden gezellig aan een tafel zit, je kletst wat, je doet wat drankjes, maar luistert dus ook met zijn alle naar dezelfde muziek. 

Op veel plekken in Nederland kan je dit soort cafés vinden, maar ik kijk even vooral naar Breda en Tilburg en zal een paar leuke cafétjes op een rijtje zetten. In Breda op de Havenmarkt houden ze wel eens een silent muziek bingo, superleuk! Je raad het al, valse bingo is een liedje zingen! Ook in Breda bij Proost kan je elke dinsdag en donderdag genieten van je favoriete cocktail met een silent disco. Tot slot Beachy in Tilburg. Beachy is het nieuwe stadstrand van Tilburg waar je kan genieten van een silent disco van verschillende artiesten. Op de terrasdagen nodigt Beachy telkens verschillende artiesten uit. Zo waren afgelopen vrijdag Childsplay en Dopeboy te zien op het podium. Je moet hier wel snel bij zijn want vol is vol. Benieuwd wie er aankomend weekend aan de beurt zijn? Hou dan de social media in de gaten!