Wil je dit weekend een coronaproof activiteit gaan doen, maar heb je nog geen idee wat je kan doen. Dan is hier een interview met studenten die coronaproof activiteiten hebben gedaan! 
Veel plezier met lezen en hopelijk kun je er inspiratie uit halen! 

Wat voor activiteiten hebben jullie de afgelopen weekenden gedaan? 
Nathalia: Toch nog veel met mijn vriendengroepen iets gedaan zoals een feestje of naar het terras. 
Ik ben ook nog met mijn vriendinnen op vakantie geweest naar Mallorca. 
Joella: Afgelopen weekenden ben ik naar de bioscoop en een terras geweest, maar ook heb ik een wedstrijd gehockeyd in Huls, Zeeland. 
Sebastian: In de afgelopen weekenden ben ik naar de voetbalwedstrijden van mijn vrienden gaan kijken en ben ik uitgegaan in Breda.  
Meneer Voets: Ik ben naar de voetbal van mijn zoontje geweest, in de manege geweest bij mijn dochter en zelf ook gaan voetballen. Ook ben ik naar een honkbalwedstrijd geweest. Uiteten geweest en naar een natuurplas geweest.  

Vonden jullie de activiteiten coronaproof? 
Nathalia: Bij sommige evenementen was het beter geregeld dan de andere, ik heb ook een feestje gehad waar er helemaal niks van corona te merken was net als op Mallorca 
Joella: Zowel op het terras als in de bioscoop had ik voldoende afstand van mensen om mij heen. Bij de Hockey is dit niet zo. Met het rijden naar Zeeland zit je gewoon met 5 man in de auto. Ook tijdens de wedstrijd op het veld hoeven wij geen afstand te houden. Buiten het veld moeten we dan wel weer afstand houden. 
Sebastian: Tijdens de voetbalwedstrijden heb ik zelf als toeschouwer niet echt iets gemerkt van maatregelen. De horeca had dit wel beter geregeld.  

Meneer Voets: Voetbal was aardig goed geregeld. Een tent aan de kantine om ruimte te creëren. Bij de manege moest je er zelf op letten. De honkbalwedstrijd was niet coronaproof. Mensen gingen namelijk te dicht bij elkaar zitten. 

Welke maatregelen waren er getroffen tijdens de activiteit? 

Nathalia: Kleine groepen bij elkaar en de 1,5 M afstand. 
Joella: In de bioscoop zat er niemand direct naast, voor of achter mij overal zaten de mensen op 1.5 meter. Ook op het terras probeerde ze zoveel mogelijk de 1.5 meter te houden doormiddel van de tafels uit elkaar te zetten. 
Sebastian: buiten dat de kantine gesloten was bij de voetbal was er van andere maatregelen niet echt sprake. De horeca had het wel goed geregeld ieder groepje van 3 had zijn eigen tafel en er was een “silent disco” georganiseerd.  
Meneer Voets:  De plaatsen bij de honkbalwedstrijd waren afgeplakt. Bij de voetbal was er een tent aan de kantine en aan de zijlijn moest je zelf zorgen voor afstand. 

Wat voor verschil merk je tijdens deze coronatijd 

Nathalia: iedereen houdt toch wel meer afstand van elkaar en je kan met minder mensen iets doen 
Joella: De helft van de bioscoop is maar gevuld en de terrassen zijn vaak uitgebreid. Gezellig een drankje doen in het clubhuis met mijn team zit er voor mij niet meer in. Hier moeten wij ook allemaal 1.5 meter houden. 
Sebastian:  
Meneer voets: Het verschil is dat ik al weet dat mijn zoontje al omgekleed naar de voetbal moet. In de kantine moet je uit elkaar zitten. Contact met mensen is anders. Reserveringen voor het restaurant in een tijdsblok van 2 uur.  

Wat vonden jullie de leukste activiteit?  

Nathalia: Mijn vakantie!!! 
Joella: De leukste activiteit in de Corona vind ik toch wel het uitgaan. Dit dan doormiddel van silent disco. 

Sebastian: De leukste activiteit was uitgaan, omdat het toch ineens een hele andere ervaring is. 
Meneer Voets: We zijn naar een natuurplas geweest en daar hebben we met een grote groep gebarbecued.  

Wat gaan jullie aankomend weekend doen? 

Nathalia: ik ga werken en naar 2 feestjes 
Joella: Ik ga werken, naar een feestje en ik ga een hockeywedstrijd spelen. 
Sebastian: Ik ga weer kijken bij de voetbalwedstrijd van mijn vrienden en daarna gaan we ergens eten.  
Meneer Voets: Eten met zwager en schoonzus bij hen thuis. Op zaterdag heb ik een voetbalwedstrijd.  

Zoals je leest kun je genoeg activiteiten gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld op het terras gaan zitten of naar een silent disco gaan. Of je kunt gewoon lekker op een sport gaan zoals voetbal. Dan blijf je ook nog is lekker in beweging  :p 

Bedankt voor het lezen en hopelijk heb je er inspiratie uit kunnen halen! N.V