In de wereld van gaming is er voortdurende evolutie merkbaar. Dit is duidelijk te zien aan alle veranderingen die zich in de afgelopen jaren hebben voorgedaan. Gamers hebben nu al enkele jaren de mogelijkheid om online tegen elkaar te spelen, en de spellen worden steeds realistischer. Deze veranderingen voltrekken zich in een snel tempo, waardoor er elk jaar nieuwe trends opduiken. Jaarlijks wordt er gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen in de game-industrie. In dit artikel bespreken we enkele opkomende trends.

Mobile Gaming

Een opvallende trend die zich sterk ontwikkelt, is mobiel gamen. De populariteit ervan is de afgelopen jaren flink gegroeid en het ziet ernaar uit dat dit in 2023 zal blijven toenemen. Met de opkomst van 5G-technologie zullen mobiele games nog toegankelijker worden en zorgen voor nog meeslepender spelplezier. Bovendien wordt mobiel gamen steeds meer ‘gewoon’, waarbij steeds meer mensen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond, games spelen op hun smartphone.

Cross-play Games

Een steeds populairder wordende trend is het verschijnsel van cross-play games. Bij cross-play games gaat het om spellen die op diverse platforms gespeeld kunnen worden. Kortom, ze stellen je in staat om online multiplayer-games te spelen met vrienden en familie, ongeacht het type console of pc dat ze gebruiken. Deze games zijn beschikbaar op meerdere platforms en bieden alle spelers de gelegenheid om gezamenlijk te spelen. In bepaalde gevallen kunnen zelfs mobiele gamers deelnemen aan online spellen met pc- of consolegebruikers.

Virtual realityVR Game Development Company | VR Game Developers | VR Game Design

Augmented- en virtual reality-technologieën worden steeds geavanceerder en gemakkelijker toegankelijk voor gebruikers. Dit zal resulteren in meer meeslepende game-ervaringen, waardoor spelers in nieuwe werelden worden ondergedompeld en realistischere gameplay-ervaringen kunnen beleven. Terwijl de technologie zich blijft ontwikkelen, kunnen we verwachten dat steeds meer games gebruik zullen maken van augmented en virtual reality. Volgens Industry ARC wordt voorspeld dat de markt voor AR- en VR-videogames in 2026 een waarde van $11 miljard zal bereiken, met een jaarlijkse groei van 18,5% tussen 2021 en 2026.