Je hoort het ieder jaar weer, mensen die op het begin van het jaar goede voornemers hebben. Of ze het gaan volhouden is de volgende vraag. In deze blog ga ik de top 3 goede voornemers vertellen die de meesten mensen op het begin van het jaar tegen zichzelf zeggen. En hoeveel mensen houden het vol?

1. Afvallen

Met stip op nummer 1 staat het goede voornemen om af te vallen. Veel mensen grijpen na de feestdagen de kans om hun leefstijl te verbeteren door meer te bewegen en gezonder te eten. Mensen gaan dan nog helemaal los met de feestdagen en hebben daarna het doel om de feestdagen kilo’s + wat meer kilo’s te verliezen.

2. Beter omgaan met geld

Geld speelt een grote rol in ons leven. Niet gek dus dat beter omgaan met geld een populair voornemen is voor het nieuwe jaar. Wie goed met geld omgaat, zal meer over hebben om leuke dingen te doen, te sparen of eventuele schulden af te betalen.

3. Je leven ordenen

Als het leven even niet zo loopt als je had gewild, dan kan dit veel stress veroorzaken. Daarom nemen veel mensen zich voor om in het nieuwe jaar beter te gaan plannen, zich meer aan afspraken te houden en vaker op te ruimen. Zo geef je meer structuur aan je leven!

Ik zei al hoeveel mensen houden deze goede voornemers nou echt vol???

Zevenenzeventig procent van de onderzochte personen handhaafde zijn beloften gedurende de eerste week. Dat klinkt goed, maar als je er iets langer over nadenkt betekent dit dat in de eerste week al drieëntwintig procent afhaakte. Niet best.

En als we kijken naar ’t aantal personen dat hun goede voornemens op de lange termijn volhield, dan valt nog een ruim vijftig procent af. Negentien procent van de respondenten wist hun goede voornemens 2 jaar lang vol te houden. Aan de ene kant dramatisch, aan de andere kant kun je stellen dat bijna twintig procent hun goede voornemen heeft voltooid. Beter dan niets.