Nieuwjaar gaat natuurlijk over de gezelligheid, samen zijn met vrienden en familie, maar ook over het lekker eten. Tijdens nieuwjaar zijn er altijd talloze kraampjes met lekkere snacks voor de feestdagen. Hieronder heb ik 3 lekkere Nieuwjaarssnacks op een rijtje gezet die jij dit jaar moet proberen!

Oliebollen

Oliebollen zijn natuurlijk altijd super populair tijdens Nieuwjaar. Begin December staan er al allerlei verschillende kraampjes met heerlijke verse oliebollen. Oliebollen zijn gefrituurde deegballen bestrooid met lekker veel poedersuiker. Je hebt ze ook met allerlei vullingen zoals rozijnen, krenten of kaas. Oliebollen zijn dus een heerlijke Nieuwjaarssnack voor iedereen!

Hapjesplank

Een hapjesplank is ideaal als je een feestje hebt of lekker met je familie en vrienden op de bank ligt. Bij een hapjesplank kan je het helemaal personaliseren naar wat jij lekker vindt. Denk aan kaas, worst, olijven, noten, maar ook warme hapjes zoals kaasstengels, bitterballen of nacho’s.

Haring

Haring is heel populair op oudjaarsdag. Het is al best lang geen traditie in Nederland, waar mensen een gezellige manier om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Veel mensen doen dit samen met familie bij iemand thuis, in een restaurant of bij kraampjes op het plein.