Afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij Trend24. Het is een jonge onderneming met een eigen webshop en verkopen daarnaast ook producten op Bol.com. Ze bieden allerlei producten aan voor in en om je huis tegen een betaalbare prijs. Trend24 bied je de kans om binnen te stappen in een klein, gezellig en informeel team.

In de stageperiode hebben ons meegenomen in diverse trainingen met als doel om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld.

Tijdens mijn stageperiode bij Trend24 ben ik met diverse werkzaamheden aan de slag gegaan. We hielden ons vooral bezig met de klantenservice. We zorgden ervoor dat de klantvragen beantwoord werden dat deden we via de mail en in bol.com maar we hadden ook telefonisch contact met de klanten. We hielden ons ook bezig met het maken van productomschrijvingen voor de producten die ze verkopen. In het begin schreven we de productomschrijvingen zelf en later gingen we aan de slag met het maken van een ChatGPT prompt voor de productomschrijvingen dat maakte het een stuk gemakkelijker.  

Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met social media. De Mediavormging stagiaires maakte de post en wij als Marketing & Communicatie studenten mochten de teksten voor onder de post schrijven. Daarbij hebben we ook gekeken naar welke hashtags er relevant zijn voor de post, ik vond dat zelf het leukste wat ik tijdens de stage mocht doen.

Ook hebben we later in de stageperiode inkoop onderzoek moeten doen. We kregen daarbij de opdracht te onderzoeken welke producten er interessant konden zijn om in te kopen. Daarbij moesten we aangeven waarom het product ingekocht moest worden en daaruit hebben zei gekeken wat daadwerkelijk interessant is om in te kopen.

Als ik zo terugkijk op mijn stageperiode bij Trend24 kan ik zeker zeggen dat het een leuke maar ook leerzame stageperiode voor mij is geweest.

Ben je iemand die graag contact heeft met klanten, geïnteresseerd is in een eigen onderneming en graag wil weten wat er allemaal bij komt kijken dan is Trend24 zeker een leuke stage voor jou!