Afgelopen periode heb ik stage gelopen op het hoofdkantoor van Room108 in Oisterwijk. Het kantoor is dicht gelegen bij het station en is makkelijk bereikbaar. Room108 is een merk wat zich richt op banken. Naast banken bestaat hun collectie ook uit fauteuils, stoelen en tafels. Room108 heeft verschillende brandstores en dealers door heel Nederland en ook inmiddels Belgiƫ, Duitsland en Tsjechiƫ.

Team

Het marketing team bestaan uit 2 mensen. Tijdens mijn stage liep ik ook met een andere stagiaire samen stage gelopen wat erg fijn was zodat ik ook kon samenwerken. De styliste van Room108 bestaat ook uit twee personen. Ik heb daar ook mee samen gewerkt bijvoorbeeld als we op pad gingen voor een fotoshoot. Veder op het kantoor zitten we samen met de orderadministratie en service. Ik vond het altijd een hele fijne werksfeer. Het werk ging dan ook vaak met een grap en een lach wat het alleen maar leuker maakte!

Werkzaamheden

Op mijn stage ben ik veel bezig geweest met social media denk aan: Pinterest, Instagram, Tiktok en Facebook. Ik plande posts in op Instagram en Facebook aan de hand van een content kalender, hierdoor wist ik precies wanneer welke fotoshoot online moest komen wat erg handig was! Het programma wat we gebruikte voor het inplannen van posts was Meta. Ik bedacht zelf een leuke en pakkende caption zodat we meer klanten naar de winkel of website konden trekken. Naast inplannen van posts ben ik ook bezig geweest met het maken van een nieuwe flyer via Canva. Tijdens het maken van instagram stories heb ik ook het meeste gebruik gemaakt van Canva. Ik vond dat erg fijn aangezien ik al goed met Canva over weg kon. Naast achter de computer zitten ben ik ook mee geweest naar fotoshoots bij mensen thuis. We maakte dan een binnenkijker bij iemand die een Room108 bank heeft staan. Mijn taak hierin was het interviewen van de binnenkijker om het vervolgens te gaan uitwerken. Ik zat dan meestal die dag daarna het interview uit te werken tot een leuke en pakkende blog.

Ik heb de juiste begeleiding gekregen waardoor ik al snel zelfstandig te werk kon gaan. In mijn stage periode heb ik dan ook veel geleerd wat ik nu weer mee kan nemen naar school en de volgende stageperiode. Tot slot raad ik het echt aan om bij Room108 stage te lopen aangezien het een gezellige maar ook vooral leerzame stage is.