• Optisport Den Donk

Optisport Den Donk is een zwem/sportlocatie dat zwemlessen aan niet alleen kinderen geeft maar ook aan een wat oudere doelgroep en zelfs ouder-baby zwemles. Er is een gymzaal die verhuurd wordt en waar een school in gymt.

Er is ook een kantine waar bijvoorbeeld zwemouders tijdens het wachten wat kunnen eten drinken, waar je biertje kan drinken na het zaalvoetballen of waar je nog even luncht na het sporten.

  • Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden als marketing en communicatiespecialist bestonden vooral uit simpele opdrachten zoals facebook bijhouden en social media posts maken, een flyer verspreiden of posters ophangen, diezelfde dag moest ik 2 uur in de kantine werken waar ik koffie schenk en tosti’s maak.

Af en toe heb je wel wat leuke opdrachten zoals een kerstgroet maken of de boel versieren en af en toe help je met wat klusjes.

  • Team/collega’s

Optisport Den Donk heeft een heel leuk team dat verschilt van jong en oud, ik kon het altijd goed met iedereen hebben en iedereen was ook geïnteresseerd in wat ik deed/moest doen.

De communicatie binnen het bedrijf is wel vaak wat stroef en loopt niet goed wat vaak tot misverstanden lijdt.

  • Wanneer is deze stage geschikt voor je?

Je moet zeker een flexibel persoon zijn, de ene keer zit je achter je laptop en moet je na een kwartier weer even helpen in de kantine of even helpen met wat klusjes.

Op het gebied van sport en bewegen valt er veel te leren omdat er zon groot en vooral breed aanbod van sport is. Dus zoek jij iets in de sport dan is dit zeker aan te raden.

Echter is op het gebied van marketing en communicatie absoluut geen geschikte locatie om te stage te lopen omdat het zo kleinschalig en ongecontroleerd is.

Het hoofdkantoor in Tilburg is echter zeker wel aan te raden, ik heb daar 2 dagen meegelopen en heb er veel geleerd en het naar mijn zin gehad. Het is daar veel gestructureerd en meer gespecialiseerd op het gebied van marketingcommunicatie. In tegenstelling tot Den Donk waar niemand mij heeft begeleid op het gebied van marketing en communicatie.