Solvware in Waalwijk is jouw partner in digitale oplossingen. Ze bieden op maat gemaakte software, unieke webapplicaties en geavanceerde automatisering. Als experts in data en ontwikkeling, staan ze aan je zijde van idee tot implementatie. Het team, onder leiding van professionals zoals Patrick Krijnen, Jerom Buijs en Timo van Zanten, staat garant voor vakmanschap, efficiëntie en effectiviteit.

Solvware onderscheidt zich door heldere communicatie en duidelijke afspraken, met één vast aanspreekpunt. Het bedrijf richt zich op groei, innovatie en het behalen van doelstellingen.

Bij Solvware heb ik heel veel verschillende taken gehad. Waar ik in het begin heel erg de sales kant ging ontdekken doormiddel van BNI (Business meetings) en koude acquisitie, veranderde dat in de loop van de stage naar veel meer content creation werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video- en fotografie, social media, content voor websites maken en nog veel meer in deze richting. Elke dag was een andere, ik had niet echt dagtaken. We werkten met name projecten af, dus dan had ik de ene week een ander project dan de andere. Over het algemeen was ik alleen bezig met werk, dus als je van zelfstandig werken houdt is Solvware ook zeker een aanrader.

De mensen bij Solvware zijn erg divers, zo heb je de development afdeling met developers. Deze mensen zijn wat minder sociaal dan de meeste mensen, maar eenmaal uit hun schulp getrokken zijn het hele gezellige collega’s om mee te werken. Het zijn hardwerkende en vooral doorzettende mensen die erg veel over hebben voor het bedrijf.

Bij de afdeling design zitten de wat meer creatievelingen. Deze mensen zijn ook erg sociaal en je kunt er goed hulp aan vragen als jij bezig bent met het ontwerpen van een post of een website. Mijn ervaring is dat de mensen van design vrije vogels zijn.

Dan is er nog onze afdeling, de afdeling marketing. Deze afdeling is voor de sales, onderhoud van klanten en de berichtgeving naar de buitenwereld. De mensen die op deze afdeling werken zijn erg sociale mensen die graag houden van een praatje maken. Het zijn mensen die er niet van houden een hele dag stil te zitten en achter de computer te typen. Daarom krijg je bij Solvware ook de kans om te ontdekken wat jij wil.

Dit is een echte USP van Solvware, de kans om te ontdekken wat jij wil. Ze laten je in het begin van je stage erg vrij. Hiermee bedoel ik dat ze vragen waar je interesses liggen en wat je graag zou willen ontdekken in je stage. Het is daarom ook erg belangrijk dat je van te voren al bedenkt wat je graag zou willen met je stage. Het is een klein bedrijf en hangen ook erg van stagiaires af, zo’n 70% is stagiaire. Het leuke hieraan is dat je met leeftijdsgenoten een erg leuke stageperiode kunt beleven.

Zelf zou ik deze stage aanbevelen aan mensen die erg open staan voor nieuwe dingen en goed kunnen leren door trial and error. Wat Solvware wil met hun stagiaires is dat ze zelf oplossingen vinden. Dit is een waardevolle kwaliteit wanneer aangeleerd, je zorgt ervoor dat zelfs als er niemand om je heen kan helpen, je altijd een oplossing kunt vinden. Dit wil niet zeggen dat je helemaal niet geholpen wordt. Maar je moet wel echt eerst onderzoek gedaan hebben.

Ben jij geïnteresseerd in software en zoek jij een leuke leerzame, maar ook gezellige stageplek? Dan ben je bij Solvware aan het juiste adres!