Ik heb stage gelopen bij Focal Meditech. Focal Meditech is ruim 30 jaar gespecialiseerd in hoofd- en armondersteuningen voor mensen met een verminderde arm- of handfunctie. De producten zijn momenteel te vinden in het binnen- en buitenland en worden gebruikt door jong en oud.

Focal Meditech bestaat uit een team van +/- 45 werknemers. Van dit aantal is er een marketingmanager aanwezig. Zodra je een marketing communicatie stage gaat doen bij Focal Meditech zal je ook begeleid worden door haar. Het team van Focal Meditech staat altijd open voor vragen van een stagiair. Zo kan de stagiair iets leren maar wie weet ook wel het team.

Focal Meditech is gevestigd in een kantoorpand Droogdokkeneiland 19 in Tilburg. De meeste collega’s hebben werktijden van 8u – 16.30u. De marketingmanager heeft andere werktijden en werkt van 7.30u – 16u.

Wat zijn de werkzaamheden tijdens een stage bij Focal Meditech? Ja dat is lastig te beantwoorden aangezien iedere dag anders is op kantoor. Zo kan het variëren van een interview afnemen met een klant in Limburg, een dagje het kantoorpand versieren in de kerstsferen, drie dagen naar Duitsland voor de grootste beurs van het jaar, een dag dat je met InDesign moet werken voor een handleiding en een dag in Utrecht voor een videoproductie. Het kan allemaal bij Focal Meditech.

Ik vond zelf de diversiteit en afwisseling erg leuk. Wel raad ik aan om naar deze stage te gaan als je stevig in je schoenen staat en tegen chaos kan. Er zijn vaak dagen dat je niet eens weet wat je die dag gaat doen, ik vond dit zelf erg leuk maar begrijp ook dat dit voor andere niet zo zal zijn.

Op het moment dat ik bij Focal Meditech binnen kwam was het net een drukke periode, ik viel namelijk midden in de voorbereidingen voor de grootste beurs, de Rehacare. Ik vond het erg leuk om deze voorbereidingen mee te krijgen en ook mee te gaan naar Duitsland. Zo kon ik namelijk meteen het team goed leren kennen en kwam ik er achter welke producten Focal Meditech aanbied.

Voordat ik aan deze stage begon wist ik niet dat Focal Meditech een erg niche markt had. Ook wist ik niet helemaal wat de doelgroep bij Focal Meditech was. Maar uiteindelijk vond ik het erg leuk en wil ik later misschien ook wel iets in de zorg gaan doen.

Ik raad deze stage aan omdat je er echt van alles leert en het een erg gezellig bedrijf is.

Dus lijkt het je leuk om veel nieuwe dingen te leren, ben je creatief en durf je kritisch mee te denken? Dan is dit misschien wel een stage voor jou!