Tijdens mijn boeiende stageperiode bij Tuincentrum Groenrijk heb ik me met enthousiasme gestort op twee uiteenlopende maar boeiende taken: het verbeteren van de website en het inpakken van pakketjes. Mijn ochtenden bestonden vaak eerst uit inpakken, en dat was niet altijd zo omdat andere stagiaires/mederwerkers het over konden nemen. In de middag begon ik vaak met het toevoegen van producten en het aanpassen ervan. Hierbij hoorde het bijwerken van productinformatie, het optimaliseren van de gebruikerservaring en het zorgen dat alles er online sprankelend uitzag. Een creatief en uitdagend deel van mijn dag.

De middagen brachten een praktische draai met zich mee als ik me bezighield met het inpakken en gereedmaken van pakketjes voor verzending. Het inpakken was altijd wel leuk, omdat er heel veel meer factoren bijzitten dan dat je denkt. Je moet natuurlijk alles perfect inpakken want als iets breekbaars is dan kan het snel retour gestuurd worden. Bij ons bedrijf verkochten we ook online via bol.com, en dat was ook weer een heel ander deel, want als je iets fout doet bij bol.com bijvoorbeeld terugsturen pakketjes en te laat of niet verzonden pakketjes kan je heel makkelijk strikes pakken. 

Wat het team betreft, kan ik met overtuiging zeggen dat ik in een warme en ondersteunende omgeving belandde. Of het nu was op de marketingafdeling of bij het inpakteam, iedereen stond klaar om te helpen en kennis te delen. Samenwerken met deze diverse groep professionals verrijkte niet alleen mijn kennis van digitale marketing en logistiek, maar bracht ook een positieve dynamiek met zich mee. Het team bij mij op kantoor was gelukkig lekker jong. Dat bracht ook leuke en positieve sfeer mee. 

Bij het website bij werken en aanpassen werd het na een tijdje een beetje saai, omdat je gewoon hele tijd nieuwe artikel lijsten op je af kreeg. Het was wel leuk om te zijn hoe veel ik daar mee kon doen, want elke keer als ik dus ga inpakken dan zie je dat je producten die je zelf er op hebt gezet zie je dan verkocht worden. Ik kreeg ook de verantwoordelijkheid om de outlet te maken en aan te passen. Dat was leuk om te doen om dat je zag hoe belangrijk was voor het bedrijf en dat het er ook mooi uitzag.

Al met al was mijn stage bij Tuincentrum Groenrijk niet alleen leerzaam, maar ook plezierig. Het bood een combinatie van uitdagend werk, een fijne sfeer en de kans om te groeien binnen een team van toegewijde en vriendelijke collega’s.