Tijdens mijn stageperiode ben ik werkzaam geweest bij Komaen is Oirschot. Dit is een horecabedrijf met verschillende activiteiten en drie zalen die verhuurd worden voor vergaderingen en feesten.

Mijn stage was op het gebied van marketingcommunicatie. In dit vakgebied heb ik erg veel nieuwe dingen geleerd. Op het gebied van social media bijvoorbeeld. Ik heb foto’s gemaakt van gerechten en collega’s en moest daar daarna een leuke tekst bij verzinnen. Ook heb ik veel posters/ flyers moeten ontwerpen over verschillende evenementen. Dit vond ik persoonlijk een van de leukste werkzaamheden. Vooral omdat je werk meteen in het café hangt.

Maar naast al het kantoor werk heb ik ook heel veel andere werkzaamheden mogen doen. Zo ben ik activiteitenbegeleider geweest. Dit houdt in dat je uitleg geeft over golf en voetgolf aan de gasten; dit ging tussen het kantoorwerk door. Als er gasten waren, werd ik geroepen om de uitleg te geven. Ik vond dit erg leuk om te doen, omdat ik dan niet de hele dag achter de computer zat en ook buiten bezig was. Ook opende ik s ’ochtends de golfbaan zodat alles klaar stond voor de gasten. Dit houdt in dat je het eerste uur van je dag buiten een rondje loopt.

Ook is het mogelijk om mee te werken in de horeca. Zelf heb ik dit niet gedaan maar dit is zeker mogelijk tijdens je stage. Wel heb ik soms even meegeholpen met de afwas en met het opruimen en klaarzetten van de zalen.

Alle collega’s zijn super en ik voelde me snel betrokken bij het team. Vaak was mijn stagebegeleider mij kwijt omdat ik dan stond te kletsen met het personeel in de horeca. Maar ook iedereen op kantoor is superaardig.

Dus wil jij een afwisselende stage dat is Komaen zeker een aanrader.