Wat zijn influencers?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Influencers voor naamsbekendheid. Maar wat is een influencer nou precies? Een influencer is een persoon met een grote aanwezigheid op social media en een groot publiek. De meest gebruikte social media voor een influencer zijn Instagram en Youtube. Daar maken ze zonder dat je het door hebt op een natuurlijke manier reclame voor een product. Het belangrijkste voor een influencer is om een sterke band te creëren met de volger, alsof ze je persoonlijk kennen.

Hoe word je nou een influencer?

Het begint vaak allemaal met een passie voor iets, dat kan van alles zijn van make-up en mode tot aan sporten. Omdat je het leuk vindt maak je daar foto’s van en plaats je het op social media. Je deelt jouw ervaring en kennis met je volgers die door middel van goede foto’s/video’s meer worden. Je veed is ook een belangrijk onderdeel; dat is het plaatje dat de volger als eerste ziet. Zoek net de juiste belichting, gebruik steeds dezelfde filters en rij net even om voor het juiste plaatje te schieten.

Hoe verdient een influencer geld?

De meest voorkomende manier is dat bedrijven jou benaderen (of andersom) om reclame te maken over een bepaald product. Daarnaast zie je vaak ook influencers die een kortingscode gebruiken voor een product. Ze verkopen andermans producten op social media en verdienen een bepaald procent geld aan de verkoop. Een andere manier is om eigen producten te promoten.

 

Bronvermelding:

https://www.eljadaae.nl/hoe-word-je-een-instagram-influencer/

https://100leiden.nl/wat-zijn-influencers-nou-precies-en-wat-kunnen-we-ermee/