Dat we top leerlingen hebben op De Rooi Pannen ME, wisten we al wel. Maar de naam van top-ambassadeur dragen niet veel leerlingen. Vandaag spraken we evenementen leerling Roos Rouw uit klas 2D. Zij vertelt ons hoe ze deze naam verdiend heeft.

Via deze weg willen wij Roos feliciteren met deze prachtige prestatie!

Wauw Roos, wat een geweldige prestatie. Voordat we er verder op ingaan, kan je ons iets meer vertellen over jezelf?
Natuurlijk! Mijn naam is Roos. Ik ben 18 jaar en woon in Oosterhout. Ik werk bij Het Houtse Meer, dit is een heel erg leuk restaurant op een toplocatie. Ik vind het heel erg leuk om mensen een leuke middag te bezorgen op ons terras. Hospitality is erg belangrijk op ieder vlak!

 

Goed, hospitality is ook erg belangrijk in de evenementenbranche. Waarom heb jij voor dit keuzedeel gekozen?
Al voordat ik mijn eerste schooldag had, wist ik het al zeker; plannen en regelen is echt iets voor mij. Vooral voor, tijdens en na een evenement. Als keuzedeel heb ik gekozen voor Internationaal. Het lijkt me geweldig om op buitenlandse stage te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en vooral veel ervaringen opdoen zowel regionaal, nationaal als internationaal.

 

Klinkt ook echt iets voor jou, waar ben je allemaal mee bezig tijdens dit keuzedeel?
Tijdens dit keuzedeel zijn we bezig met het organiseren van onze eigen studiereis. Samen met twee klasgenoten heeft ons concept gewonnen. Onze studiereis gaat naar Budapest en dat hebben wij gerealiseerd! Het geeft je echt een kick en een energieboost. Er wordt echt naar je geluisterd.

 

Zo te horen sluit dit keuzedeel binnen de opleiding helemaal op jou aan. Dat is erg fijn want er zijn genoeg leerlingen die niet weten welke richting ze op willen. Hoe ben jij er op gekomen om ambassadeur te worden?
Toen er in het eerste leerjaar voorlichtingen gegeven werden over de keuzerichtingen binnen de evenementenbranche was het voor mij nog vrij onduidelijk. Ik ben daarna op onderzoek uitgegaan en heb verschillende gesprekken gehad met docenten en mensen uit de praktijk. Al deze informatie heeft mij goed geholpen. Toch wou ik het er niet bij laten en deze informatie doorspelen naar andere leerlingen die voor de lastige keuze komen te staan.

 

Klinkt erg ondernemend van je! Hoe heb je dit gerealiseerd?
Door de informatie ook écht over te laten komen heb ik samen met vakdocent meneer De Leeuw voorlichting gegeven. Ik denk dat er veel leerlingen enthousiaster worden als er een leerling bij staat. Dit komt net iets realistischer over als een docent, die maken namelijk alles mooier dan dat het is.

 

Dat leverde resultaat. Door de voorlichtingsrondes waarin Roos ondersteunde is de evenementen-richting veel populairder geworden. Volgend jaar tellen we één klas evenementen leerlingen extra! Dat Roos hier een deel van uit heeft gemaakt is een topprestatie. Via deze weg willen we Roos feliciteren. Mochten er vragen zijn over de evenementen-keuzerichting, kan je Roos altijd aanspreken in de wandelgangen. Ze legt je er graag meer over uit met al haar enthousiasme.