De open dag komt eraan. Met de huidige maatregelen van het kabinet omtrent het coronavirus wordt het ons dit jaar knap lastig gemaakt. Afstand bewaren, mondmaskers, een maximaal aantal personen in één ruimte zijn maar een aantal voorbeelden van de maatregelen. Dankzij de technologische upgrade van De Rooi Pannen zijn wij in staat om de open dag naar het internet te brengen!

Onze experts zijn een tijd bezig geweest met een online tour van onze school te ontwikkelen. Als je deze tour neemt heb je een indruk van hoe onze school eruitziet. In principe werkt het hetzelfde als Google Streetview, maar dan in de school. Vanuit jouw veilige thuisomgeving kun jij dus zo een indruk krijgen van hoe de school er van binnen- en buiten uitziet!

Ook heeft De Rooi Pannen onze eigen meneer Sparidaens gevraagd om een filmpje te maken waarin hij jou vertelt wat onze school jou te bieden heeft. Daarnaast hebben we op de open dag zelf een online seminar waar leerlingen en hun ouders al hun vragen kunnen stellen.

Waar het voorheen dus normaal was om leerlingen en hun ouders fysiek te ontvangen op onze school, is het deze keer anders. Hier zitten voordelen aan: mensen kunnen sneller terecht voor vragen, het online seminar is uitgebreid en voor dit alles hoef je je woonkamer niet uit te komen. Uiteraard zijn er ook nadelen. Denk eens aan het feit dat je de personal touch mist, wat in sommige gevallen toch doorslaggevend kan zijn voor een leerling om een keuze te maken qua opleiding. Of wat dacht je van het feit dat de leerling deze open dag de school niet fysiek te zien krijgt?

Er is een prachtige online tour van de school ontwikkeld, online seminars in elkaar gezet, een zeer informatieve video gemaakt en fotoalbums en aftermovies van events zijn online gezet. Dit alles zorgt voor een geweldig online ervaring, maar toegegeven: je mist wat. Zorg er dus voor dat je je mondmasker draagt, afstand houdt en je handen wast. Des te sneller kunnen we je weer voorzien van een onvergetelijke fysieke open dag!