Mijn Spr-Solutions ervaring:

Ik heb voor een halfjaar stage gelopen bij Spr-Solutions.

Het bedrijf is gevestigd in Tilburg Reeshof in de Aphroditestraat. Spr-Solutions is een recruitment agency dat staat voor de werving en selectie en het identificeren van bronnen van talent.

Het identificeren van bronnen van talent gebeurd meestal via Recruiter. Recruiter is een programma op LinkedIn waar je heel nauwkeurig en heel precies aan de hand van de juiste filters de perfecte kandidaten kunt vinden.

De werkzaamheden die ik vooral moest verrichten was het vinden van de juiste topkandidaten voor een vacature van een partner. De zoektocht naar deze topkandidaten word ook wel sourcing genoemd. Naast de sourcing ging ik via LinkedIn ook opzoek naar nieuwe stagairs voor het komende halfjaar.

Een van de andere taken waar we heel de dag mee bezig waren was het bellen en overtuigen van deze topkandidaten. Dit is de volgende stap in het recruitment proces.

Spr-Solutions heeft een heel jong team en steekt veel tijd en moeite in stagairs om hen verschillende vaardigheden te leren die nuttig zijn in het recruitmentproces en waar je ook zeker wat aan hebt in de toekomst.

Over de sfeer kan ik het volgende zeggen: Er hangt een hele rustige fijne sfeer waar ook ruimte is voor een dolletje, echter moeten er ook deadlines gehaald worden dus is het soms even aanpoten.

Over het algemeen ben ik heel erg tevreden en heb ik een hele mooie tijd gehad bij Spr-Solutions. Ik zou deze stage aan iedereen die van een uitdaging houd en niet bang is om te bellen aanraden.

#recruitment

#LinkedIn

#Spr-Solutions

#Marketingcommunicatie

#stage