Ik heb stage gelopen bij Schijvens corporate fashion in Hilvarenbeek. Schijvens maakt duurzame bedrijfskleding voor hele grote bedrijven. Ik heb heel veel geleerd en echt een leuke tijd gehad.

Het bedrijf heeft in totaal 110 medewerkers, mijn collega’s waren heel vriendelijk en behulpzaam en ik mocht altijd dingen vragen. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1863 bestaat en die sfeer voel je ook echt. Het is een heel warm bedrijf. Mijn praktijk opleider zat alleen op de afdeling van Marketing en communicatie en deed erg veel in het bedrijf. Ik mocht heel veel mee helpen en echt mee draaien in het bedrijfs leven. Ik heb veel mogen werken met de adobe programma’s en dat wilde ik ook erg graag leren, omdat dat erg handig is voor op school. Ook is mijn begeleider drie weken op vakantie geweest en kreeg ik daardoor best veel verantwoordelijkheid.

Ik kreeg een stagevergoeding van 100 euro per maand. Hier was ik best tevreden mee omdat sommige mensen kregen geen stagevergoeding. Mijn stage bedrijf was vijf minuten vanaf mijn huis fietsen dus dat was erg fijn. Tussen de middag ging ik dan ook altijd een uurtje thuis pauze houden. Ik heb me ook veel beziggehouden met sociale media en fotografie. Ik heb heel veel foto’s moeten maken van bedrijfskleding van klanten. Soms was dat wel een beetje saai, want je doet de hele tijd hetzelfde, maar je leert wel veel over de camera. Schijvens heeft in totaal 4 locaties in Hilvarenbeek, Amsterdam, Den Bosch en een distributiecentrum in Bladel.

Ook werd ik heel erg betrokken bij het bedrijf. In het half jaar dat ik daar stage heb gelopen bestond het bedrijf honderdzestig jaar en was het de hele week feest. Alle Turkse collega’s kwamen naar Nederland. We zijn naar de Efteling geweest, hebben een feest gehad en we zijn uiteten geweest. Ik werd bij alles betrokken en mocht alles mee organiseren, dus dat was een heel leuk begin van stage. Ik heb ook genoeg tijd gekregen om aan mijn schoolopdrachten te werken, maar ik heb vooral echt meegedraaid in het bedrijf. Door omstandigheden heb ik mijn eindpresentatie niet kunnen doen. Mijn laatste dag was heel leuk. Ik moest een hele week nadenken wat ik nou nog echt graag wilde doen mijn laatste dag en uiteindelijk hebben we van alles gedaan. We zijn in de ochtend naar Bladel gegaan om nog een keer het distributiecentrum te zien. Op mijn laatste dag kreeg ik ook nog allemaal leuke cadeautjes, daardoor merkte ik dat ze het echt gewaardeerd hebben.

Als je een enthousiast en leerzaam type bent is Schijvens echt iets voor jou! Ik raad het bedrijf erg aan.

#Schijvenscorporatefashion #duurzaam #bedrijfskleding